Jablkové taštičky
Vec, ktorú o mne ešte asi neviete je, že som veľký milovník
pečenia. Už od malička som sa mamine plietla v kuchyni a s úžasom
sledovala ako z niekoľkých malých surovín vyčaruje najchutnejšiu
dobrotu. Moje pravidelné „špehovanie“ neskôr viedlo ku prvým
pokusom vo vytvorení napríklad jednoduchého pudingu alebo
smotanovej torty.
Ešte stále si spomínam aká som bola šťastná, keď u nás zazvonil zvonček a vo dverách sa objavila starká. Znamenalo to totiž, že spolu urobíme tie najlepšie palacinky na svete.
Keď som mala trinásť rokov dostala som svoju prvú kuchársku knižku a odvtedy skúšam v kuchyni koláče a torty rôzneho druhu. Práve kvôli tejto záľube som sa rozhodla vytvoriť na blogu rubriku s názvom #PečeniesTeress. Prvý recept tejto novej rubriky sú jablkové taštičky. Sú neuveriteľne jednoduché na prípravu a som presvedčená, že ich zvládnete urobiť aj vy. Taštičky si môžete vychutnať pri kávičke, ale skvelé sú aj v podobe chutných raňajok.
Ešte stále si spomínam aká som bola šťastná, keď u nás zazvonil zvonček a vo dverách sa objavila starká. Znamenalo to totiž, že spolu urobíme tie najlepšie palacinky na svete.
Keď som mala trinásť rokov dostala som svoju prvú kuchársku knižku a odvtedy skúšam v kuchyni koláče a torty rôzneho druhu. Práve kvôli tejto záľube som sa rozhodla vytvoriť na blogu rubriku s názvom #PečeniesTeress. Prvý recept tejto novej rubriky sú jablkové taštičky. Sú neuveriteľne jednoduché na prípravu a som presvedčená, že ich zvládnete urobiť aj vy. Taštičky si môžete vychutnať pri kávičke, ale skvelé sú aj v podobe chutných raňajok.
Apple sachets
The thing about me that you still probably don´t know is that I´m
a great lover of baking. Since my chilhood I was always in the
kitchen and watched as my mum conjures tastiest goodies from small
raws. My regular "spying" later led to the first attempts
of creating for example simple pudding or cream cakes. I still
remember how happy I was when our bell rang and in the door was my
grandmum. It always meant that together we make the best pancakes in
the world.
When I was thirtteen years old I got my first cooking book and since that I´m trying to make different types of pies and cakes. Because of this hobby I decided to create a blog section titled #bakingwithTeress. The first recipe of this new section are apple sachets. They are incredibly easy to prepare and I´m sure that you will able to do it yourself. Sachets can be enjoyed with cup of coffee, but they are also great in the form of delicious breakfast.
Aby jablká nezhnedli dajte ich do vody s citrónom.
Put the pieces into lemon water. It is a good trick, if you don´t want to let apples get a brown color.
Nakrájané jablká vhoďte do hrnca a poduste ich s maslom a
škoricovým cukrom. Jablká miešajte dovtedy kým sa vám nevytvorí
„jablkový sirup“. Potom ich nechajte vychladnúť.
Next time, throw sliced apples into the cooker and stew them with butter and cinnamon sugar. Mix apples until you will have an„apple sirup“. Let it cool down.
Lístkové cesto rozložte a vykrojte kruhy. Kruhy by mali mať
priemer 10 cm, ale ja som vykrojila aj menšie aby sa dali ľahko
vložiť do úst :)
Then, unfold the chou pastries and cut the circles. Circles should have a diameter of 10 cm, but I cutted a smaller ones to be easily put in the mouth :)
Na každý kruh dajte zhruba 1 lyžičku jablkovej zmesi. Okraje
preložte a dôkladne uzavrite aby vám počas pečenia nevytiekla
zmes. Uzavrieť ich môžete pomocou vidličky alebo vykrajovača,
ktorý som použila ja.
Put about 1 teaspoon of apple mixture on each circle. Fold the edges and carefully close, so mixture won´t flow during the baking. You can close them by using a fork or cookie cutter which I used.
Keď vajíčko zaschne opatrne nožom narežte povrch cesta v tvare listu.
Brush with beaten egg and wait a minute until it will be dried.
Keď vajíčko zaschne opatrne nožom narežte povrch cesta v
tvare listu.
When the egg has dried, take the knife and cut carefully the road surface in the shape of a leaf.
Prvých 10 minút pečte pri teplote 200°C,potom teplotu znížte
na 180°C a pečte ďalších 15-20 minút do zlatohneda. Vychladnuté
taštičky odporúčam posypať cukrom aby chutili ešte sladšie a
lahodnejšie.
Finally, bake for 10 minutes at 200°C, then lower the temperature to 180°C and bake for a futher 15-20 minutes. I recommend to pour sachets with sugar, so they will taste sweeter and even more delicious.
When I was thirtteen years old I got my first cooking book and since that I´m trying to make different types of pies and cakes. Because of this hobby I decided to create a blog section titled #bakingwithTeress. The first recipe of this new section are apple sachets. They are incredibly easy to prepare and I´m sure that you will able to do it yourself. Sachets can be enjoyed with cup of coffee, but they are also great in the form of delicious breakfast.
Budete potrebovať
2 chladené lístkové cestá
500 g jabĺk
50 g masla
1 škoricový cukor
1 vajce
You will need
2 chilled chou pastries
500 grams of apples
50 grams of butter
1 cinnamon sugar
1 egg
Postup / Method
Jablká ošúpte a nakrájajte na malé kocky (ja som ako pomôcku
použila toto úžasné vykrajovátko, ktoré kúpite v domácich
potrebách).
First, peel the apples and cut them into small cubes (I used this amazing pattypan which you can buy in kitchen store).
First, peel the apples and cut them into small cubes (I used this amazing pattypan which you can buy in kitchen store).
Put the pieces into lemon water. It is a good trick, if you don´t want to let apples get a brown color.
Next time, throw sliced apples into the cooker and stew them with butter and cinnamon sugar. Mix apples until you will have an„apple sirup“. Let it cool down.
Then, unfold the chou pastries and cut the circles. Circles should have a diameter of 10 cm, but I cutted a smaller ones to be easily put in the mouth :)
Put about 1 teaspoon of apple mixture on each circle. Fold the edges and carefully close, so mixture won´t flow during the baking. You can close them by using a fork or cookie cutter which I used.
Keď vajíčko zaschne opatrne nožom narežte povrch cesta v tvare listu.
Brush with beaten egg and wait a minute until it will be dried.
When the egg has dried, take the knife and cut carefully the road surface in the shape of a leaf.
Finally, bake for 10 minutes at 200°C, then lower the temperature to 180°C and bake for a futher 15-20 minutes. I recommend to pour sachets with sugar, so they will taste sweeter and even more delicious.
To je celý recept :) Pokiaľ ste mu nerozumeli nájdete ho aj spolu s videom na:
That´s the whole recipe :) If you didn´t understand, you can also watch the video right here:
Comments
Post a Comment