Vegan ríbezľové muffiny/ currant muffins

Najviac na lete milujem to, že mám konečne čas na všetky tie veci, ktoré som počas školy nestíhala. Môj Instagram je doslova zaplnený receptami, ktoré som si počas roka uložila a teraz mám kopu času na ich zrealizovanie. Keďže naša záhradka urodila množstvo čerstvých ríbezlí, musela som ich dáko rozumne využiť a tieto muffiny mi prišli akurát vhod. Okrem toho, že sú šťavnaté, sladučké a chrumkavé, sú vegánske, takže žiadne zvieratá pri ich výrobe netrpeli. Dokonca chutili aj celej mojej rodine z čoho som bola veľmi šťastná, keďže sú väčšinou voči vegánskym jedlám skeptickí. Pokiaľ je vaša rodina tiež pochybovačná, upečte im tieto muffiny a zaručene budú chcieť vyskúšať viac takýchto koláčov!

Ingrediencie: 1 vegánske vajíčko: 1 PL chia semienok, 3 PL vody
                      1 a 1/2 hrnčeka špaldovej múky
                      1 hrnček trstinového cukru
                      2 ČL prášku do pečiva
                      1 ČL škorice
                      1/2 ČLsoli
                      1/2 hrnčeka sójového mlieka
                      1/3 hrnčeka kokosového oleja
                      2 ČL vanilkového extraktu
                      1 a 1/2 hrnčeka ríbezlí (alebo iných bobuľových plodov)

Postup:
1. Najprv si pripravíme vegánske vajíčko zmiešaním chia semienok s vodou a necháme odstáť. Vo veľkej mise si zmiešame všetky sypké ingrediencie a napokon pridáme mlieko, olej, vanilkový extrakt a chia vajíčko. Všetko poriadne zmiešame a a ako posledné opatrne pridáme ríbezle.
2. Posýpku si pripravíme zmiešaním múky, cukru, ovsených vločiek a oleja.
3. Potom už len napĺňame košíčky približne jednou lyžicou cesta a vrch posypeme posýpkou.
4. Vložíme do rúry a pečieme 15 minút pri teplote 180°C.
Dobrú chuť!





What I love about summer the most is the fact that I finally have time for everything I couldn’t do during school. My Instagram is literally filled with recipes which I have saved during the year and now I can make them. Since our garden has grown a lot of fresh currants, I had to use them reasonably, and these muffins just came in handy. In addition to being juicy, sweet and crunchy, they are vegan, so no animals have suffered from their production. Even my whole family liked them which made me very happy as they are mostly skeptical about vegan food. If your family is also doubtful, bake them these muffins and they will surely want to try out more of these cakes!


Ingredients: 1 vegan egg: 1 tbsp of chia seeds, 3 tbsp of water
                      1 and 1/2 cup of spelt flour
                      1 cup of cane sugar
                      2 tsp of baking powder
                      1 tsp of cinnamon
                      1/2 tsp of salt
                      1/2 cup of soy milk
                      1/3 cup of coconut oil
                      2 tsp of the vanilla extract
                      1 and 1/2 cup of currant (or other berries)
 

Step by step:

1. First prepare the vegan egg by mixing the chia seeds with water and let it sit. In a big bowl mix all the powdery ingredients and finally add milk, oil, vanilla extract and chia egg. Mix everything properly and add the currants carefully at the end.

2. Prepare the crumble by mixing flour, sugar, oats and oil.

3. Then just fill the cups with about one tablespoon of dough and sprinkle some crumbe on the top.

4. Put into the oven and bake for 15 minutes at 180 ° C.

Bon appetite!






Comments