Garden party

Stalo sa vám niekedy, že ste odkladali oslavu, či už svoju alebo vašich blízkych, tak dlho, že ste aj zabudli, kto má oslavovať? No, presne to sa stalo. Ja a moje dve najlepšie kamarátky sme si mysleli, že už to ani nemá zmysel. Veď predsa, kto by v auguste myslel na meniny, ktoré ste mali oslavovať už vo Februári? Ale napokon, oslavy majú vždy zmysel. A preto, sme zorganizovali veľkolepú oslavu (teda aspoň množstvom jedla), na ktorej sme oslávili... už ani neviem čo. Viem len, že sme si užili kopec srandy a strávili sme fajn čas plný zábavy a smiechu, na ktorý nikdy nezabudneme. A čo vy? Stalo sa vám niekedy, že ste odkladali oslavu alebo ju oslavujete vždy na čas?

Has it ever happened to you that you've been postponing a celebration, whether yours or your loved ones, so long that you've forgotten who to celebrate? Well, that's exactly what happened. Me and my two best friends thought that it doesn't even make any sense. Who would think about nameday which was in February in August? But afterall, celebrations always make sense. And that's why we organized a magnificent celebration (at least by a lot of food) where we celebrated ... I don't even know what. I only know that we had bunch of fun and we spent a good time with laughter that we will never forget. And what about you? Has it ever happened to you that you were postponing a celebration or you always celebrate it on time?























Nepečený makový cheesecake / Unbaked Poppyseed Cheesecake

Ingrediencie - na korpus - 1 šálku datlí namočených vo vode
                                           - 1 šálku kokosu
                                           - 80 g orieškov
                      - na plnku - 250 g jemného mäkkého tvarohu
                                         - 250 g mascarpone
                                         - 1 hrnček mletého maku
                                         - tekuté sladidlo podľa chuti 
                      - na ozdobenie - kôpka čerstvého ovocia 

Datle s trochou vody zmixujeme na datľovú pastu, pridáme mletý kokos a oriešky. Vznikne cesto, ktoré natlačíme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a dáme do chladničky. Plnku si pripravíme vymiešaním všetkých ingrediencií. Dosladíme podľa chuti. Plnku navrstvíme na korpus a dáme na noc do chladničky. Zdobíme veľkou kôpkou čerstvého ovocia.Tak jednoduché a tak chutné! :-) 

Ingredients - corpus - 1 cup of dates bathed in water
                                       - 1 cup of coconut
                                       - 100 g nuts
                      - filling - 250 g soft curd cheese
                                      - 250 g mascarpone
                                      - 1 cup of ground poppy
                                      - little bit of liquid swetener by taste
                      - decoration - bunch of fresh fruit 

Dates with a little water, mix to a paste, add ground coconut and nuts. When dough is done, pressed it into a cake form with baking paper and put into a fridge. Prepare filling by mixing all the ingredients together. Flavour by liquid swetener to taste. Lay the filling on the corpus and put it in the fridge for a night. Decorate with a large bunch of fresh fruit. So simple and tasty! :-)

Comments

  1. Skvelý recept <3 Určite vyskúšam :) Ináč záhradné oslavy úplne milujem :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ďakujem <3 Vyskúšaj, určite to neoľutuješ :-)

      Delete
  2. Ale veď ty nemáš kamarátov

    ReplyDelete

Post a Comment